Abundență Dezvoltare personală Evoluţie personală Încredere în sine

Bucură-te de viață! – 19 metode simple

iulie 19, 2014

Distribuie!

Un nou articol scris de Alex Pop. Daca vrei sa primesti PDF-ul gratuit scris de el, arunca o privire aici. Iata ce ne spune Alex despre cum sa ne bucuram din plin de viata:

„Viața merită trăită indiferent de problemele pe care le avem. Întodeauna am crezut asta pentru că atunci când am avut probleme am reușit să mă călesc și să fiu mai puternic, mi-am dezvoltat intuiția, încrederea în forțele proprii și de asemenea credința că pot mai mult de atât.

Pe lângă toate astea după ce am reușit să trec peste problemele pe care le aveam reușeam să mă bucur din viață cu o anumită împlinire și mulțumire și de asemenea să împărtășesc această mulțumire și cu cei din jurul meu.

Viața e un lucru simplu. Te naști, faci ceea ce trebuie să faci și într-un final părăsești lumea asta dar nu trebuie să uiți niciodată că sunt lucruri pe care le poți face care să-ți aducă mai multă bucurie. Mai jos am pregătit o mică listă cu lucrurile care pe mine mă fac să simt că trăiesc din plin și sunt sigur că te vor ajuta și pe tine. Fie îți vor aduce un anumit grad de împlinire și mulțumire de sine, fie te vor ajuta să-ți dezvolți creativitatea și să treci mai repede peste obstacolele pe care le întâlnești în fiecare zi. Iată care sunt aceste lucruri:

1. Fă un act de bunătate

Sunt multe lucruri bune pe care le poți face pentru cei din jurul tău. Poți ajuta un om în vârstă să găsească un anumit magazin din orașul tău, poți ajuta un prieten să care un televizor cu mașina ta, poți să predai ore de matematică unui copil de clasa a opta pe gratis și să îl faci să înțeleagă conceptele de matematică atât de bine încât să ajungă să le iubească, poți spune o vorbă de încurajare cuiva care trece printr-o situație dificilă, poți face un cadou substanțial în bani cuiva care nu se descurcă foarte bine în momentul de față.

Un act de bunătate te va face memorabil, iubit și apreciat pentru ceilalți și în plus te va face să te simți o persoană valoroasă care contribuie cu ceva pozitiv acestei lumi. De asemenea îți vei face mult mai mulți prieteni foarte ușor.

Totuși nu vreau să te folosești de aceste acte de bunătate pentru a manipula pe cineva să se simtă dator ca să-ți returneze serciciul. Dacă primești o răsplată în schimbul unui act de bunătate atunci nu se mai numește act de bunătate ci se numește serviciu contra serviciu și e mai degrabă o afacere.

Actele de bunătate care contează cu adevărat sunt cele pentru care nu primești nimic în schimb.

2. Nu mai băga în seamă micile răutăți

Toți oamenii au o anumită latură meschină și lucrul ăsta e valabil pentru mine. Unii sunt răutăcioși pentru că așa au învățați și așa s-au obișnuit iar alții sunt răutăcioși pentru că așa vor ei. Alții sunt răutăcioși pur și simplu pe moment din cauză că au impresia că bunătatea ar fi o pierdere pentru ei în acel moment. Totuși vreau să-ți amintești că a trece peste aceste mici lucruri răutăcioase și a răspunde la ele cu bunătate te va scăpa în primul rând de un consum emoțional negativ din partea ta și în al doilea rând vei reuși să miști ceva în cel care a fost răutăcios cu tine.  Se va gândi că tu ai fost bun cu el iar el ți-a răspuns cu răutate. Ca să-mi fie mai ușor să trec peste aceste momente încerc să-mi amintesc de momentele în care EU am fost răutăcios.  Odată un prieten mi-a spus că cineva a vorbit urât despre mine și eu i-am răspuns că nu e nimic pentru că și eu am vorbit multă lume de rău. A rămas șocat de răspunsul meu. Și chiar așa este! Și eu vorbesc de rău de foarte multe ori pe alții deși de cele mai multe ori încerc să fac invers. Așa că treci mai repede peste aceste momente și bucură-te de viață mai departe pentru că până la urmă toate aceste lucruri mărunte nu vor mai conta.

3. Fă o baie în apă rece

O baie în apă rece în zilele toride de vară te va aduce cu picioarele pe pământ și te va face să simți momentul prezent. Dacă ai unde să faci asta îți recomand cu cea mai mare căldură. 🙂 Pe lângă asta după ce ieși din apă vei realiza că problemele pe care le ai nu sunt chiar atât de greu de rezolvat.

4. Ajută un coleg să rezolve o sarcină grea pentru el

Nu știu ce lucrezi dar sunt sigur că poate sunt anumite domenii în care ești mai priceput decât alții și dacă ar fi să te pui pe treabă în domeniul respectiv ai putea avea rezultate remarcabile. Totuși când vine vorba de domeniul respectiv nu toți sunt la fel de norocoși. Unii habar nu au poate cum să schimbe o țeavă de apă de la baie, cum să zugrăvească o cameră, cum să instaleze un site pe net, cum să facă un site, cum să folosească calculatorul sau cum să-și repare mașina. Dacă ești priceput poți fi o biecuvântare pentru omul respectiv și îți garantez că te va ține minte. Și în plus te vei simți fericit  pentru simplul fapt că ai ajutat pe cineva.

5. Manâncă în oraș cu cei mai buni prieteni

Una dintre activitățile mele preferate în timpul liber e să mănânc în oraș cu niște prieteni. Nu fac chestia asta foarte des dar e atât de bine când se întâmplă. Și spun asta pentru că e atât de amuzant și este un lucru extrem de creativ asta pentru că toată lumea e de relaxată iar ideile se plimbă libere de la unul la altul. În astfel de momente am consolidat prietenii, am cunoscut oameni noi și de asemenea am avut ocazia să văd cât sunt de extraordinare unele persoane.

6. Ține un jurnal

Am ținut mai multe jurnale de-a lungul timpului. Cred că la primul dintre ele am început să scriu în clasa a XII-a când m-am îndrăgostit până peste cap de o fată. E fenomenal să ai un jurnal și asta pentru simplu fapt că oamenii uită în timp. Probabil că mai ții minte anumite lucruri despre unde ai fost și cum te-ai simțit în general dar nu vei ține minte detaliile și nici nu poți vedea felul în care gândeai în trecut. Însă prin scris poți vedea progresul tău de-a lungul timpului, poți analiza unde ai greșit și ce poți îmbunătăți, poți să râzi de tine pentru că vezi cât erai de copil, poți să plângi pentru că vezi cât ai fost de prost. Toate aceste lucruri te vor face să vezi cine ești tu cu adevărat, unde te îndrepți și ce poți face ca să fii mai bun. Iar asta îți va aduce bucurie pentru că într-un fel deții controlul asupra ta și asupra la ceea ce vrei să devii.

7. Apucă-te de un proiect personal și du-l la cel mai înalt nivel

Iubesc proiectele personale! Îmi plac atât de mult pentru că trebuie să descoperi lucruri noi, pentru că dai peste probleme și trebuie să cauți rezolvare, pentru că îți este frică de faptul că nu vei reuși, pentru că trebuie să perseverezi, pentru că sunt unii care nu cred că vei reuși dar ajungi să le dai peste nas, pentru că ajungi să cunoști alți oameni care sunt ca și tine, pentru că trebuie să fii creativ. Dacă vrei să îți presari viața cu puțină bucurie atunci apucă-te de un proiect personal și du-l până la capăt. Poate vrei să scrii o carte. Atunci scrie cartea respectivă, fă-o să arate cât mai bine și vinde-o la zece mii de oameni după care mai fă-ți un tiraj. Poate vrei să inveți cum să faci un site. Atunci fă acel site și după aceea mai fă încă zece după care deschide-ți o firmă și mai fă asta încă vreo cinci ani! Poate vrei să ieși campion național la un sport. Atunci du-te și antrenează-te și fă-te atât de puternic încât să nu existe competiție. După aceea du-te la campionatul european și dă tot ce ai mai bun! Nu face lucrurile cu jumătate de măsură pentru că nu îți vor aduce nici o bucurie. Implică-te total!

8. Fă-ți un fond de urgențe

Printre cele mai frustrante lucruri cu care m-am confruntat de-a lungul vieții mele de adult e situația în care apare o urgență și nu ai bani să plătești. Ți se strică mașina de spălat, faci accident cu mașina, nu ai reușit să-ți iei un examen care credeai că va fi ușor și acum trebuie să-l plătești, ți se strică calculatorul, nu-ți intră banii de salariu decât luni și azi e vineri. Așa că pentru asta soluția pe care eu am găsit-o e să am un fond de urgențe. Ce înseamnă? Să ai puși bani deoparte, cel puțin 1000 de lei, bani pe care să îi folosești doar pentru  situații de urgență și pentru nimic altceva. Tu stabilești care sunt aceste situații în care să te atingi de banii respectivi DAR după ce ai stabilit aceste reguli trebuie să le respecți căci altfel îți vei distruge fondul de urgențe. Ideal ar fi sa strângi cei 1000 de lei cât mai repede și după aceea să aloci săptămânal sau lunar un anumit procent din ceea ce câștigi pentru fondul de urgențe și să-l faci să crească. Îți garantez că te vei bucura mult mai mult de viață dacă începe să-ți curgă apa prin apartament și ai bani să-ți repari teava și să îl plătești pe vecinul pentru faptul că l-ai inundat.

9. Joacă-te cu un copil

Un lucru foarte distractiv, creativ și care îți dă un sentiment că viața e frumoasă e să te joci cu un copil sau chiar cu mai mulți deodată. Trebuie să le explici regulile jocurilor pe care oricum nu le înțeleg sau nu le respectă și prin asta fac tot felul de lucruri spontane, trebuie să le răspunzi la întrebările lor care aparent nu au nici un sens, trebuie să vii tot timpul cu jocuri noi ca să nu se plictisească sau trebuie să te joci același joc de o sută de ori doar pentru că ei se distrează foarte tare, trebuie să le asculți sinceritatea cu care îți spun lucrurile. Și toate acestea sunt amuzante! Odată un copil mi-a spus că sunt urât! Știam asta 🙂 dar felul în care mi-a spus-o a fost atât de amuzant. Așa că atunci când ai ocazia nu ezita să „povestești” lucruri serioase cu un copil.

10. Fă ordine în cameră și pune-te la un film bun

De multe ori suntem copleșiți de lucrurile pe care trebuie să le facem în viața de zi cu zi și poate din cauza asta nu mai avem timp nici de noi, nici de camera noastră. Din cauza asta, cel puțin pentru mine, e frustrant să văd camera în dezordine doar pentru că în ultimele zile am fost plecat și nu am avut timp pentru puțină ordine. Și un lucru care pe mine mă face să mă bucur de viață e atunci  când îmi fac ordine în cameră și toate sunt la locul lor iar după aceea să mă pun la un film bun de unul sigur. Nu știu dacă ți se potrivește chestia asta dar eu zic să încerci!

11. Fă-ți un prieten nou

Majoritatea motivelor de bucurie din viața noastră au legătură cu oamenii din viața noastră. Unii ne sunt prieteni cu care ne distrăm, alții fac parte din familie și cu ajutorul lor trecem mai ușor peste probleme și ne susținem reciproc. Așa că atunci când vrei să aduci un surplus de bucurie încearcă să cunoști un om noi. Fie un coleg de la muncă, fie un coleg de facultate sau de la sala la care te antrenezi.

12. Roagă-te când ai probleme

Rugăciunea e începutul rezolvării tuturor problemelor. Spun asta pentru că atunci când te rogi îi pasezi practic lui Dumnezeu toate lucrurile pe care tu nu le poți schimba iar tu te poți ocupa liniștit și concentrat de ceea ce ține de tine. Iar încrederea în faptul că Dumnezeu e acolo ca să te protejeze și să te ajute și că e alăuturi de tine te va face mult mai fericit indiferent de problemă.

13. Ascultă muzica preferată în căști și dansează în oglindă

Un lucru extrem de amuzant pe care  îl poți face e…ceea ce am spus mai sus. Nu prea sunt multe de spus despre asta decât faptul că trebuie să încerci.

14. Du-te într-o excursie

Mi-a plăcut întodeauna să călătoresc și să văd orașe, sate, să întâlnesc oameni diferiți de ceea întâlnesc în fiecare zi în orașul meu. E un lucru care îți aduce bucurie și de asemenea îți dezvoltă creativitatea și te ajută să vezi lucrurile și din altă perspectivă. Așa că atunci când ai ocazia nu ezita să mergi într-o excursie. Vei vedea că nu o să-ți pară niciodată rău pentru faptul că te-ai dus. Mai degrabă o să regreți faptul că nu te-ai dus pentru că te vei întreba oare cum ar fi fost.

15. Găsește-ți un job super interesant în care să faci o grămadă de bani

Un lucru foarte tare în viață e să ai un job foarte fain care să-ți aducă mai mulți bani decât te-ai fi așteptat. Poți fi un agent de vânzări și să vinzi atât de mult încât șefii să se minuneze de cât de mult trebuie să-ți plătească comision, poți fi barman și să întâlnești foarte mulți oameni și pe lângă asta să primești foarte mult bacșiș sau poți fi un programator creativ și sa faci site-uri web sau aplicații pe care să le vinzi la un preț mult mai mare ai fi crezut că le poți vinde vreodată. Nu pot spune ce se potrivește pentru tine dar sunt sigur că TU știi mult mai bine ce înseamnă pentru tine un job interesant.

16. Fă o tură cu mașina prin oraș pe timp de noapte

Probabil că lucrul ăsta se potrivește doar celor care stau în orașe mai mari sau în orașe în care traficul este infernal pe timp de zi dar e atât de frumos să mergi noaptea cu mașina să treci pe lângă locurile preferate fără să trebuiescă să frânezi din cinci în cinci metri. Vei avea senzația de libertate și de asemenea vei putea să vezi orașul în care stai și din altă perspectivă.

17. Cumpără-ți niște haine noi și schimbă-ți imaginea

Dacă îți permiți atunci îți recomand chiar acum să mergi și să-ți cumperi niște haine noi, să-ți faci o freză nouă după care să-ți inviți cel mai bun prieten la o cafea. Vei avea  un sentiment extraordinar de încredere în sine și vei simți că viața merită trăită.

18. Fă sport cât de des poți

Sportul, dacă îl practici cu regularitate, îți va aduce foarte multe beneficii. Vei arăta mai bine, te vei simți mai bine și în plus vei fi mult mai sănătos și te vei putea bucura mult mai mult de viață. Așa că încearcă să faci din sport un stil de viață și să facă parte din programul tău săptămânal tot timpul și să nu  fie doar o perioadă trecătoare.

19. Planifică-ți saptamâna și apoi fiecare zi în parte

Un lucru care te va scapa de multe batai de cap și care îți va aduce mulțumire pentru că vei știi ceea ce ai de făcut este planificarea. E important să faci asta la început de saptămână ca să știi care sunt țelurile tale în general și de asemenenea să-ți planifici fiecare zi în parte. In felul ăsta vei putea face o evaluare în fiecare saptămână și să vezi cât de mult ai progresat și cât de mult te-ai apropiat de scopurile tale. Și când vei vedea progresul te vei putea bucura de viață!

În final vreau să-ți spun că viața merită trăită și dacă ai impresia că nu sunt oameni cărora să le pase de tine și ești singur atunci încearcă să nu îți mai plătești factura la telefon vreo două, trei luni și vei vedea cum te vor căuta în fiecare zi!

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să mai citești și altele asemănătoare atunci te invit sa te abonezi la blogul www.lifeacademy.ro.

Nu uita să-mi spui la comentarii care sunt lucrurile care te fac pe tine să te bucuri de viață!

Cu prietenie, Alex”

Acesta a fost Alex. Eu sunt Andreea și pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, mă găsești pe contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol! Poți să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și instagram @psihoterapeutandreeasavulescu și de acceptare a sinelui, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată, în cele două cărți ale mele, Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut, pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply