Dezvoltare personală Încredere în sine

Cum să-ți găsești rochia potrivită

iulie 30, 2010

Distribuie!

Ca femeie îți dorești să arăți întotdeauna minunat și să atragi priviri pline de admirație. Facem eforturi să arătăm cât mai aproape de perfecțiune nu doar atunci când ieșim din casă, ci în orice situație, de aceea petrecem mult timp alegându-ne ținuta și machiajul. Suntem tot timpul în alertă, deschise la nou și dornice de a învața, mai ales când ne raportăm la evenimente sociale importante unde ținuta primează.

Așa încât am întocmit o listă cu câteva trucuri despre cum îți poți găsi rochia la care ai visat, acea rochie care se pliază perfect personalității tale, care îți pune în evidență atât calitățile fizice, cât și frumusețea interioară.
Iată câteva idei pe care le poți lua în calcul atunci când îți cauți rochia potrivită:

Decide-te în privința formalității. De obicei, îți dai seama din invitație despre formalitatea evenimentului, dacă este vorba despre ceva casual sau dacă ai nevoie de o ținută elegantă. În general, dacă evenimentul are loc după ora 6 după-amiază, rochia devine obligatorie. Uneori însă, oricare ar fi natura evenimentului, ai putea deveni confuză în privința alegerii: rochie lungă sau scurtă? În plus, trebuie să fii atentă și la tipul materialului. În timp ce unele materiale pot fi purtate indiferent de anotimp, cum ar fi  brocart și organza, altele, precum catifeaua și paietele aurii se pot purta doar iarnA.

Alege culoarea potrivită. Ai putea pur și simplu să porți acea “little black dress”, clasică, rafinată, care-ți pune silueta în evidență, dar de ce să nu încerci și alte variante de rochii?

Roșu, cu imprimeuri sau auriu sunt destul de dramatice pentru a putea fi purtate searA. Albastrul, de la navy la royal, rozul, de la cotton candy la fuchsia și albul de la candlelight la creăm, arată bine pe aproape oricine. Nu uită totuși că atunci când mergi la o nuntă nu este indicat să te îmbraci în alb.

Alege ceva care să te pună în evidență. Cea mai importantă calitate a rochiei tale ar trebui să fie felul în care îți pune plusurile în valoare. Amintește-ți că rochiile simple și culorile închise sunt cele care îți accentuează calitățile cel mai bine. Arată-ți părțile cele mai frumoase. Dacă ai ochi frumoși, pune-i în evidență cu un machiaj deosebit. Dacă nu știi cu ce calități te-a înzestrat naturA, întreba pe cineva apropiat sau mergi la un magazin specializat în vânzarea de rochii și cere ajutorul unei vânzătoare.

Mergi la cumpărături. Stabilește-ți dinainte un anumit buget pentru rochie. Rochiile de ocazie costă în general peste 50 de euro, dar dacă mergi prin mai multe magazine este imposibil să nu găsești rochia potrivită care să se încadreze în bugetul tău.

Asortează rochia cu accesoriile potrivite. Aceesoriile pot transformA  uneori o ținută simplă într-una deosebită, dar alte ori pot stricA totul. Încearcă să găsești cercei, colier și brățară care nu fac parte dintr-un set. Ai grijă totuși să nu încarci prea mult ținuta. Pantofii sau sandalele trebuie alese cu grijă, la fel și poșeta.

Nu uita să citești cât mai multe articole de specialitate și să te informezi, astfel încât să fii mereu în tendințe.

Așa, încât am întocmit o lista cu câteva trucuri despre cum îți poți găși rochia la care ai visat, acea rochie care se pliază perfect personalității tale, care îți pune în evidență atât calitățile fizice, cât și frumusețea interioară.
Iată câteva idei pe care le poți lua în calcul atunci când îți cauți rochia potrivită:

Decide-te în privința formalității. De obicei,  îți dai seama din invitație despre formalitatea evenimentului, dacă este vorba despre ceva casual sau dacă ai nevoie de o ținută elegantă. În general, dacă evenimentul are loc după ora 6 după-amiază, rochia devine obligatorie. Uneori, însă oricare ar fi natura evenimentului, ai putea deveni confuză în privința alegerii: rochie lungă sau scurtă? În plus, trebuie să fii atentă și la tipul materialuli. În timp ce unele materiale pot fi purtate indiferent de anotimp, cum ar fi  brocart și organza, altele, precum catifeaua și paietele aurii se pot purta doar iarnă.

Alege culoarea potrivită. Ai putea pur și simplu să porți acea “little black dress”, clasică, rafinată, care-ți pune silueta în evidență, dar de ce să nu încerci și alte variante de rochii?

Roșu, cu imprimeuri sau auriu sunt destul de dramatice pentru a putea fi purtate seară. Albastrul, de la navy la royal, rozul, de la cotton candy la fuchsia și albul de la candlelight la creăm, arată bine pe aproape oricine. Nu uită totuși că atunci când mergi la o nuntă nu este indicat să te îmbraci în alb.

Alege ceva care să te pună în evidență. Cea mai importantă calitate a rochiei tale ar trebui să fie felul în care îți pune plusurile în valoare. Amintește-ți că rochiile simple și culorile închise sunt cele care îți accentuează calitățile cel mai bine. Arată-ți părțile cele mai frumoase. Dacă ai ochi frumoși, pune-i în evidență cu un machiaj deosebit. Dacă nu știi cu ce calități te-a înzestrat natură, întreba pe cineva apropiat sau mergi la un magazin specializat în vânzarea de rochii și cere ajutorul unei vânzătoare.

Mergi la cumpărături. Stabilește-ți dinainte un anumit buget pentru rochie. Rochiile de ocazie costă în general peste 50 de euro, dar dacă mergi prin mai multe magazine, este imposibil să nu găsești rochia potrivită, care să se încadreze în bugetul tău.

Asortează rochia cu accesoriile potrivite. Aceesoriile pot transformă  uneori o ținută simplă într-una deosebită, dar alte ori pot strică totul. Încearcă să găsești cercei, colier și brățară care nu fac parte dintr-un set. Ai grijă totuși să nu încarci prea mult ținuta Pantofii sau sandalele trebuie alese cu grijă, la fel și poșet.a

Nu uita să citești cât mai multe articole de specialitate și să te informezi, astfel încât să fii mereu în tendințe.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply