Dezvoltare personală Sănătate

10 obiceiuri sănătoase pentru o viață mai lunga

noiembrie 21, 2011

Distribuie!

Te simți slăbit, lipsit de energie? Obosești repede? Te îmbolnăvești ușor?

Spune-mi ce obiceiuri ai că să-ți spun cine ești!

Trăim într-o lume agitată, în consecință ești agitat, stresat și mereu pe grabă. Timpul nu îți ajunge pentru a face față solicitărilor zilnice și din dorința de a te adapta în secolul vitezei, ajungi să te neglijezi. Dormi puțin, nu faci sport și mănânci pe fugă, ce apuci. Te întrebi apoi unde îți este energia și de ce mergi des la farmacie.

Societatea modernă și cerințele ei îi determină pe mulți dintre noi să adopte obiceiuri, care nu le aduc beneficii. Efectele unei vieți haotice sunt evidente, iar soluția este înlocuirea obiceiurilor nesănătoase cu altele noi, care aduc beneficii.

Mulți încearcă, puțini reușesc!

Cauza? Încearcă să-și schimbe radical stilul de viață, regulile impuse sunt prea dure și în consecință, renunță când întâmpină primul obstacol. Introducerea obiceiurilor sănătoase în viața noastră nu trebuie făcută cu pași gigantici. Fiecare pas mic poate duce în cele din urmă la rezultate durabile și semnificative și ne poate prelungi viața.

Iată câteva modalități prin care poți face mici schimbări pentru a dobândi un stil de viață sănătos:


1. Nu este nevoie să te înscrii la o sală de fitness pentru ca sportul să devină o rutină.
 Începe cu 20 de minute de mers pe jos de două ori pe săptămâna pentru a-ți stimula starea de bine și a te menține în formă. Dacă nu vrei să ieși afară, atunci când este frig sau preferi exercițiile în privat, încearcă un DVD cu yoga, pilates sau zumba. Trezește-te cu jumătate de ora mai devreme decât de obicei și începe-ți ziua cu o minte liniștită și un corp plin de energie.

2. Include mai multe uleiuri mono și poli saturate în alimentația ta zilnică. De exemplu, ulei de in, ulei de măsline, ulei de susan sau uleiuri organice de nucă de cocos. Acestea conțin toate elementele necesare pentru a proteja inima, pentru a preveni îmbătrânirea și a reduce inflamația. La micul dejun poți consuma pâine prăjită cu unt sau humus, iar ca și gustare încearcă semințe și nuci.

3. Înlocuiește mâncarea nesănătoasă din dulapurile din bucătărie cu fructe proaspete, dar și uscate. În loc de gustări procesate, încearcă semințe nesărate și nuci.

4. Obișnuiește-te să servești porții mici. Mesele mici îți îmbunătățesc digestia și metabolismul. Încearcă să te oprești înainte de a simți senzația de sațietate. Include în regimul tău zilnic proteine slabe, legume, fructe și carbohidrați.

5. Prelungește sănătatea oaselor tale adăugând la meniul zilnic cel puțin un aliment bogat în calciu. Iaurturile cu un conținut scăzut de grăsimi, verdeață și somonul sunt surse excelente de calciu și te ajută să previi apariția osteoporozei.

6. Legumele verzi sunt bogate în anti-oxidanti. Servește cel puțin o porție de legume verzi zilnic. Încearcă o mâncare pe bază de fasole verde sau broccoli, preparate la abur și stropite cu ulei de măsline. Profită de legumele de sezon.

7. Bea cel puțin 6-8 pahare de apă plata zilnic, atât vara cât și iarna. Organismul nostru este aproape 70% apă și e necesar să rămână hidratat pentru a funcționa corespunzător și pentru a elimina toxinele, împiedicând astfel îmbătrânirea celulelor.

8. Consumă mai multe fibre pentru a regla digestia și cantitatea de zahăr din sânge. Digerarea alimentelor precum fasolea, alunele, semințele, fructele și legumele verzi îți va asigura necesarul de energie pentru întreaga zi.

9. Da-i creierului tău un impuls cu ajutorul puzzle-urilor logice sau a jocurilor de memorie. Antrenându-ți creierul zilnic nu doar că îi vei stimula performanțele cognitive, dar în același timp îți vei proteja memoria de ravagiile timpului.

10. Îmbunătățește-ți calitatea somnului reducând consumul de cofeină și optând pentru ceaiuri din plante. Întinde-ți ușor mușchii înainte de a te urca în pat pentru ca mai apoi să te poți relaxa.

Scrie-mi într-un comentariu ce alte obiceiuri sănătoase mai cunoști și pe care dintre cele de mai sus ți le-ai însușit deja? Și nu uita să dai un Like dacă ti-a plăcut acest articol!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

3 Comments

  • stefan noiembrie 22, 2011 at 6:24 pm

    adevarul este ca mancam mult si prost,consumam multe calorii goale!

  • Sorin noiembrie 24, 2011 at 12:23 am

    Foarte utile sfaturile multumim pentru ele, trebuie sa tinem cont de ele daca dorim sa avem mai multa energie.

  • Manu021 noiembrie 28, 2011 at 7:37 am

    Bine ai scris.
    Ai amintit si de stimularea creierului. Creierul se relaxeaza prin sport, oiar pentru buna functionare are nevoie de uleiuri Omega 3, vitamine B si acid folic (ce se gaseste in frunza de salata).

    Un lucru simplu si important e sa mananci fructe si legume cat mai variate, de toate culorile, pentru a-ti asigura cea mai larga gama de vitamine si minerale.

  • Leave a Reply