Gândire pozitivă

5 moduri de a simplifica drumul către fericire

ianuarie 31, 2013

Distribuie!

Lumea în care trăim este complexă și dificilă. Chiar și în cele mai bune momente, pot apărea provocări, probleme și traume cu care suntem obligați să ne confruntăm. Iar noi, oamenii, de cele mai multe ori, avem tendința de a complica și mai mult lucrurile. Și astfel, în loc să ne relaxăm, devenim din ce în ce mai stresați, în loc să ne găsim echilibrul, devenim tot mai confuzi, în loc să deținem controlul, ajungem să ne simțim copleșiți, și în loc să fim productivi, devenim ineficienți.

Cheltuim mai mulți bani decât ar trebui, nu terminăm sarcinile pe care le începem, ne asumăm prea multe angajamente pe care nu le îndeplinim și nu găsim timp pentru a ne limpezi mințile. Acest proces de a ne complica viețile produce stres, anxietate,  frustrare și reprezintă principalul motiv, care ne împiedică să ne simțim fericiți.

Pentru a trăi împăcat, este necesar să simplifici drumul către destinație. Iar asta nu înseamnă să te concentrezi mai puțîn asupra obiectivelor tale, să reduci timpul pe care îl petreci pentru a munci și a obține rezultate, și în niciun caz să ratezi oportunități. Ceea ce trebuie să faci este să înveți cum să prioritizezi și să îți folosești timpul,  astfel încât să te ocupi mai întâi de lucrurile importante pentru ține.

Iată câteva cai prin care poți face asta:

Fii conștient de ceea ce vrei și ia-ți angajamentul să faci acel lucru. Cuvintele “conștient” și “angajament” sunt foarte puternice. Este impresionant câte poți face odată ce aflii ceea ce vrei cu adevărat. A fi conștient înseamnă a fi informat, a fi în alertă, pregătit. A fi conștient presupune a-ți dezvolta abilitățile de a vizualiza, de a crea strategii, de a te concentra și de a acumula cunoștințe.

Cu cât ești mai conștient de ceea ce presupune a trăi, de viață și de dificultățile care pot apărea, cu cât ești mai angajat în a te confrunta cu situațiile plăcute, dar și cu cele dificile, cu atât mai puțin stresantă va fi viața ta.

Ferește-te de “hoții” de visuri. Nu îți mai împărtăși visurile cu oamenii, care încearcă să te oprească să le îndeplineșți, chiar dacă sunt persoane apropiate, care ar trebui să te susțină. Dacă ai o pasiune puțin diferită de norme, ceva ce te-ar putea transforma într-un om EXTRA-ordinar, nu vei reuși să ajungi acolo unde îți dorești, decât dacă vei înceta să îi asculți pe cei care vor să rămâi un mediocru blocat in zona de confort. Oricât de dificil ti s-ar părea, este necesar și benefic să te distanțezi și să te concentrezi pe ceea ce îți dorești TU să faci, indiferent de opiniile celorlați, indiferent de părerea pe care crezi că și-o vor forma despre ține. Este un mod sigur de a ajunge mai repede la starea de fericire.

Concentrează-te pe felul în care îți dorești să te simți. Vei deveni un om de succes și fericit exact în momentul în care vei decide că vrei asta. Cel mai benefic lucru pe care îl poți face în viața ta este să generezi astfel de sentimente pozitive. Presupun că știi deja că gândurile tale îți creează realitatea. Un context pozitiv conduce la acțiuni, gânduri, sentimente și evident rezultate pozitive. Acest tip de mentalitate este ingredientul magic, care te ajută să perseverezi, să depășești obstacolele, provocările, durerea și rănile personale.

Renunță la comparații. Uneori, cea mai dificilă parte a călătoriei, este aceea în care trebuie să înțelegi că ești ok așa cum ești. Nu lăsa micile drame și dilemele zilnice să te demoralizeze. Nu există niciun motiv pentru care să îți plângi de milă, și nu are rost să te comporți astfel încât să primești compasiunea celorlalți.

Uită de locul în care se află alții. Nu concurezi cu ei, și ai permisiunea de a te compara doar cu ține însuți, în etapele anterioare ale vieții tale. Dacă ești în acest punct, atunci există un motiv pentru asta. Fiecare viață este unică, iar tu ai fost născut pentru a face lucruri, care nu au mai fost făcute și pentru a înțelege lucruri, care nu au mai fost înțelese. Și exact asta faci! Durerile pe care le simți sunt efectele adverse ale dezvoltării tale personale. Fă în așa fel încât ziua de azi să fie cea în care începi să vezi aspectele pozitive ale călătoriei tale unice pe acest pământ.

Ajută alte suflete să zâmbească. În căutarea fericirii tale personale, nu uita că ești un membru al unei lumi, care nu se rezumă doar la tine. Există anumite lucruri simple, gratuite și care nu necesită efort, pe care le poți face pentru a îmbunătăți starea de spirit a altor oameni. Iar când vei face acele lucruri, nu doar că le vei îmbunătăți spiritul celor din jur, ci vei atrage pe deasupra mai multă fericire în viața ta.

Te încurajez să îmi vorbești despre călătoria ta către fericire, despre obstacolele pe care le-ai întâmpinat și despre modul unic în care tu ai reușit să simplifici acest drum.

_______________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

2 Comments

  • maria februarie 1, 2013 at 6:39 pm

    Buna Andreea,multumesc pt ca mi-ai raspuns. As dori sa cumpar aceasta carte din librarie,.Pot sa o gasesc?
    Eu sunt din Rm. Valcea. MULTUMESC. ITI DORESC O SEARA PLACUTA.

  • Iancu februarie 13, 2013 at 3:57 pm

    Foarte bun articolul, si vine in ajutorul tuturor, deoarece fiecare dintre noi incercam sa ajungem la fericirea suprema in cel mai scurt timp.

  • Leave a Reply