Dezvoltare personală Încredere în sine

5 principii pentru a fi mai plin de viață

iunie 6, 2010

Distribuie!

Viața este o cursă. Te trezești dimineața, intri în ritmul amețitor încercând să le faci pe toate. Uiți că ziua are doar 24 de ore, astfel încât, la sfârșit, când tragi linie, realizezi de multe ori că nu ai făcut decât o mică parte din ceea ce ți-ai propus. Cu toate astea te simți stors de energie.
Știai că starea de spirit depinde în mare măsură de alimentație? Ei bine, da.
Tu cum te alimentezi?

Dacă vrei să fii mai activ, plin de vitalitate, puternic, creativ, să gândești și să te simți mai bine, e necesar să urmezi câteva principii de bază:

1. Dacă masă ta principală este seară, după ora 20: 00, încearcă să-ți schimbi acest obicei. Mănâncă mai mult în cursul zilei, iar seară servește o cantitate mai mică de alimente și evită-le pe cele bogate în calorii.
2. Dacă nu mănânci dimineață, ce-ar fi să începi de mâine? Nu trebuie neapărat să iei un mic dejun copios, pentru început, poți mânca un fruct sau o cantitate foarte mică dintr-un aliment. Cu siguranță vei dobândi un plus de energie.
3. Redu cantitatea de ciocolată, prăjeli, alcool și cofeină. Nu îți sugerez să renunți definitiv, dar nici nu face din ele scopul vieții tale. Vei observa că va avea un impact semnificativ și în privința somnului.
4. Ia între 5 și 8 mese pe zi. Pe lângă cele 3 mese principale, este necesar să incluzi și câteva gustări pentru a evita căderile de energie de pe parcursul zilei. Poți mânca un fruct, un iaurt, alune, nuci.
5. Mănâncă de foame, nu de plictiseală. Învață să faci diferența între foame și plăcerea de a mânca.
Dacă scopul tău este să slăbești, pe lângă regimul alimetar sănătos este necesar să reduci și cantitatea. Mănâncă exact cât consumi și fă mai multă mișcare. Mișcarea stimulează metabolismul accelerând arderea grăsimilor.

Fă-ți din aceste principii un crez, un stil de viață. Ai să observi că îți vei conserva mai bine energia pe termen lung, reușind astfel să o canalizezi către scopurile pe care dorești să le îndeplinești.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply