Dezvoltare personală Gândire pozitivă Relaţii interumane

Cum să ai parte de sărbători pline de romantism

decembrie 21, 2011

Distribuie!

 

Chiar dacă întâmpinăm zilnic diverse provocări și suntem puși în diverse situații problematice, putem încă să ne facem timp pentru a celebra romantismul. Crăciunul, dincolo de cadouri, decorații și petreceri reprezintă o bună oportunitate de a dezlănțui copilul tău interior și de a reaprinde scânteile romantismului. Este timpul potrivit pentru a ieși din rutină, pentru a simți, a-ți aminti și a sărbători. În astfel de momente, cuplurile se pot regăsi, iar cei singuri pot lega noi prietenii.

       Crăciunul poate fi special atât pentru cei care sunt într-o relație, cât și pentru cei singuri. Există diverse activități care te pot scoate din rutină în perioada sărbătorilor.

Dacă ești într-o relație, iată câteva idei pe care le poți pune în aplicare:

 • Petreceți timp împreună. Oricât de solicitante ar fi sărbătorile, găsește-ți timp pentru a petrece cu partenerul. Ia o pauză și petreceți câteva seri acasă înainte de a intra în febra sărbătorilor, sau mergeți la o plimbare în parc.
 • Creeați noi ritualuri. Inventați noi tradiții, care să va reprezinte ca și cuplu. Colecționați ornamente speciale pentru bradul de Crăciun, vizionați filme de sezon sau oferiți-vă un masaj de sărbători, la lumina lumânărilor.
 • Oferiți-vă cadouri haioase. Uitați de clasicele pulovere sau articole vestimentare drept cadou, oferiți-vă lucruri haioase, personalizate. Le puteți crea chiar voi, nu trebuie să fie ceva foarte complex.
 • Dăruiți. Crăciunul este o bună oportunitate pentru a dărui, așa că de ce să nu o faceți și în același timp să petreceți și timp împreună? Cu siguranță, sunt haine pe care nu le mai purtați sau aveți obiecte pe care nu le mai folosiți. Faceți un inventor și dăruiți celor nevoiași ceea ce nu va mai folosește. Sunt atâția oameni care ar aprecia ajutorul.
 • Retrăiți momentele frumoase și plănuiți altele noi. Priviți înapoi și reamintiți-vă momentele plăcute. Spune-i partenerului ce apreciezi la el și stabiliți obiective pentru anul care urmează.

Dacă ești singur, iată ce te poate ajuta:

 • Consolidează-ți încrederea în sine. Presiunea socială îi poate împiedica pe cei singuri să se simtă confortabil. Acest lucru îți poate afecta încrederea în sine și de accea este necesar să îți reaminteșți,care sunt calitățile și realizările tale.
 • Creează-ți fericirea. Viața ta este valoroasă indiferent de statutul tău marital. Fericirea ta nu trebuie să depindă de nimeni altcineva în afară de ține, așa că încearcă să te concentrezi asupra activităților care te împlinesc și îți aduc satisfacție și bucurie.
 • Socializează. Dacă vrei să cunoșți oameni noi, trebuie să ieși mai mult. Așa că, acceptă invitățiile pe care le primeșți la diverse petreceri, pentru că reprezintă o bună oportunitate de a lega noi prietenii. Dacă eziți să mergi singur, invită un prieten să ți se alăture.
 • Aranjează-te. Sigur, interiorul este foarte important, dar și ambalajul atrage. Achiziționează-ți o pereche nouă de pantofi sau un articol vestimentar drăguț, încearcă o nouă coafură și fii gata de petrecerea dintre ani!
 • Concentrează-te asupra altora. Ajutându-i pe alții te ajuți pe tine, așa că, dacă ești disponibil, oferă-te să îți ajuți un prieten să organizeze o petrecere sau strânge niște bănuți pentru a-i ajuta pe cei nevoiași, astfel îți vei crește și stimă de sine.
 • Oricare ar fi statutul tău, sărbătorește petrecând mai mult timp alături de cei dragi ție, dar nu te sfii nici să întâlnești oameni noi. Dragostea și afecțiunea pe care le oferi te ajuta să îți întărești relațiile, dar și să pui bazele unora noi. Iar acest lucru reprezintă un motiv de sărbătoare permanentă 🙂

       Îți doresc să ai parte de relații frumoase, pline de afecțiune, de iubire, de spontaneitate. Sper să trăiești sărbători minunate, pline de căldură și pace sufletească. Crăciun Fericit!

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Sorin ianuarie 3, 2012 at 5:46 pm

  Un 2012 plin de romantism sa ai! 🙂

 • Leave a Reply