Dezvoltare personală Evoluţie personală Gândire pozitivă

Secretul unei vieți extraordinare

ianuarie 19, 2012

Distribuie!

Astăzi vreau să îți mărturisesc ceva!

Am început anul 2012 cu dreptul. În urma articolelor pe care le-am scris, am primit foarte multe feedback-uri pozitive. Iar acest fapt nu poate decât să mă împlinească, pentru că îmi demonstrează că munca mea nu este zadarnică și că materialele pe care ți le ofer, te ajută să te dezvolți și să îmbrățișezi schimbarea pozitivă atât de necesară pentru spiritul uman.

Îmi place să cred că această călătorie a noastră are ca scop învingerea fricilor, a temerilor, a convngerilor limitative și orientarea către acțiune cu scopul de a trăi o viață superioară din punct de vedere calitativ. Îmi doresc ca împreună să învingem rezistența la schimbare și să ne permitem să trăim fericirea autentică pe care fiecare dintre noi o merită pe deplin.

Iar fericirea mea este într-o oarecare măsură dependentă de fericirea ta. Mă împlinesc spiritual pe măsură ce îți satisfac ție nevoile, pe măsură ce tu conștientizezi puterea interioară care sălășluiește în tine și începi să o folosești pentru a-ti îmbunătăți traiul. Am ajuns într-un punct al existenței mele în care trăiesc prin tine și pentru tine!

De accea mi-am propus ca anul acesta să îți ofer tot ce este mai bun, iar ArtaEducatiei să constituie o resursă importantă pentru creșterea și evoluția ta pe scară valorică.

Nu îți cunosc povestea, trecutul, situația curentă, statutul finaciar, dar un lucru îl știu sigur: ești alături de mine și îți dorești să trăiești lucruri extraordinare! Iar astăzi sunt hotărâtă să fac primul pas pentru a te ajuta să te îndrepți către acest magnific “extraordinar” !

Ești gata? Iată ce vreau să îți spun:

O viață extraordinară nu este neapărat o viață, care se învârte în jurul iahturilor, a avioanelor private sau a sticlelor de vin scump. Privește atent în jur! Foarte mulți oameni care au o viață materială plină, resimt goluri sufleteșți enorme. O viață extraordinară se bazează pe visuri mărețe, idei grozave, pasiuni puternice și acțiuni hotărâte. Oprește-te câteva minute și meditează asupra vieții tale:

 Cum este ea? Ești acolo unde ți-ai dorit sau te afli foarte departe de ideal?

Dacă nu ești la nivelul la care ai vrea, dacă consideri că, mai e cale lungă până la împlinirea sufletească, până la fericire, nu dispera! Indiferent de vârstă, indiferent de statut, indiferent de experiențe, deții în tine resursele necesare pentru a deveni un învingător! Și știu că o vei face.

Promite-mi doar că voi face parte din viața ta! Vreau să fiu alături de tine, vreau să ne bucurăm împreună, atunci când vei ajunge pe culmi!

Acum dă-mi voie să îți spun că ai posibilitatea de a alege cum vrei să arate viața ta. Și există patru variante. Viața poate fi:

• Plictisitoare – Fără riscuri. Fără recompense. Dominată de lene. Fără lucruri importante despre care să povestești.

• Mediocră – Cu un venit stabil și un job neplăcut. Viața pare în regulă din exterior, dar în realitate plină de nemulțumiri. Refuzi să iei acțiune pentru a corecta ceea ce nu-ți dă pace. Îți plângi în continuare frustrările.

• Peste medie – Crești, te ridici. Îți urmezi pasiunea, dar ceva tot lipsește. Nu faci pasul acela extra și renunți prea ușor.

• Extraordinară – Faci lucrurile la care ceilalți oameni doar visează. Ai realizări mărețe. Ai luptat și ai depășit situații dificile, dar rezultatele obținute merită, pentru că durează o viață. Faci parte din cei 5% din populație care au cunoscut succesul.

Tu cum vrei să trăiești?

Secretul constă într-o alegere!

Dacă citești acest articol bănuiesc că tânjești către extraordinar…

O viață extraordinară presupune a face ceea ce te entuziasmează, iar frumusețea ei depinde în totalitate de tine. Minunea la care visezi se va îndeplini, atunci când vei face lucruri pe care le vei împărtăși cu mândrie lumii, care vor oferi valoare, pentru care vei fi recompensat și care îți vor oferi libertatea de a te bucura pe deplin de realizări.

Spuneam la început că, nu știu prea multe despre tine. Și atunci, te vei întreba, cum îmi permit eu să susțin cu tărie că POȚI avea o viață extraordinară dacă nici măcar nu te cunosc?

Ei bine, pe lângă faptul că ești dornic de evoluție, mai știu un lucru. Ești om. Iar oamenii dețin capacitatea de a face ceea ce animalele nu pot. Avem posibilitatea de a alege călătoria pe care vrem să o urmăm în viață. Iar acesta este un lucru unic pentru experiența umană.

Leul este mare și puternic, dar nu prea e posibil să decidă că vrea să devină vegetarian. Maimuța nu poate decide într-o bună zi să creeze un blog de dezvoltare personală de pe urma căruia să mai câștige și bani. Omul, în schimb, poate decide să facă toate aceste lucruri și încă multe altele. Suntem ființe superioare destinate evoluției.

Și atunci, de ce ne impunem limite?

Tu ai posibilitatea de a decide ce mănânci azi. Tu ai posibilitatea să decizi ce vrei să porți azi. Tu ai posibilitatea să decizi cum vrei să te simți azi (da, poți alege să te simți extraordinar!). Tu ai posibilitatea de a decide că vrei să citești acest articol (mulțumesc pentru asta!).

Celor care trăiesc vieți extraordinare le place la nebunie faptul că dețin puterea de a decide și profită din plin de acest lucru. Cei care se luptă pentru supraviețuire nu au făcut alegeri, nu au luat decizii. Iar acești oameni pierd oportunități. Dacă le permiți celorlalți să ia decizii pentru tine, atunci vei trăi o viață mizerabilă.

Vrei să fii doar un pion sau vrei să fii rege/regina pe tabla de șah a vieții?

Când m-am hotărât să preiau controlul aspura vieții mele și să fac propriile alegeri, am înțeles că această hotărâre îmi conferă unicitate, frumusețe, putere. Și am ales să:

• Îmi înving fricile: frica de nou, de critică, de eșec, de succes.
• Risc și să îmi asum acest lucru;
• Renunț la un job care nu mi se potrivea și care nu îmi aducea satisfacții;
• Mă dedic pasiunii mele și să te ajut pe tine să descoperi secretele unei vieți extraordinare;

Iar aceste alegeri mă definesc și mă împlinesc. Chiar dacă uneori este greu, sunt pe deplin motivată, iar conexiunea mea cu tine îmi confirmă faptul căacesta este într-adevăr drumul meu. Iar viața mea nu mai este o luptă pentru supraviețuire și îmi doresc cu toată ființa să îți transmit și ție acest sentiment de putere prin intermediul materialelor mele.

De aceea, te invit să alegi! Nu mai pierde timpul trăind dominat de frică, lucruri rele se pot întâmpla și dacă stai închis în casă. Decide să îmbrățișezi viața și încetează să îți mai risipești resursele! Fii creatorul propriului tău univers! Și vei afla ce înseamnă să trăiești o viață extraordinară!

Iar acum te întreb:

Ce înseamnă pentru tine o viață extraordinară?

Ce intenționezi să faci pentru a fii sigur că vei trăi o viață extraordinară?

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

14 Comments

 • Manu021 ianuarie 20, 2012 at 7:29 am

  Multumesc Andreea pentru tot ce faci!
  Da, noi oamenii avem puterea de a decide si de a alege. Mai departe, avem abilitatea de a ne proiecta viata, de a planifica.

  Ce inseamna pentru mine o viata extraordinara?
  Va fi atunci cand voi face bani din pasiunile mele. Deja sunt pe drum, intrebarea e doar CAND se va materializa.

  Ce intentionez sa fac pentru a fi sigur ca traiesc o viata extraordinara?
  Invat, ma educ si pun ideile in practica. Asta e pe scurt.

 • razvan ianuarie 22, 2012 at 8:25 am

  Te felicit, Andreea, pentru articolele tale. Desi am 43 de ani, consider ca am tot timpul ceva de invatat, inclusiv de la tine, si incerc sa fiu mai bun. Sunt un om pasionat, tot timpul ocupat, cu o neimplinire personala (nu mi-am gasit jumatatea), dar pentru moment cred ca-mi umplu viata si cred ca am devenit mai bun…Iar site-ul tau este si el o sursa de inspiratie.

 • Andreea ianuarie 22, 2012 at 10:10 pm

  Multumesc Razvan si ma bucur ca pot fi de ajutor!
  Cred ca varsta este doar un numar de care dragostea nu tine cont. Daca esti deschis oportunitatilor, sigur te vei intersecta cu jumatatea. Te admir pentru faptul ca iti doresti sa cresti, din punctul meu de vedere aceasta este menirea noastra, a oamenilor, de a evolua pentru a lasa in lume o picatura de frumusete.
  Mult succes in continuare!

 • Sorin ianuarie 28, 2012 at 7:27 am

  Ce intentionezi sa faci pentru a fi sigur ca vei trai o viata extraordinata?

  Astazi fac mai mult ca ieri.

 • bocra claudiu ianuarie 28, 2012 at 1:30 pm

  Buna Andreea,eu vreau sa te intreb daca este vorba despre legea atractiei cumva?

  • Andreea ianuarie 28, 2012 at 2:43 pm

   Buna Claudiu.

   In principiu este vorba despre puterea de a decide, dar include si legea atractiei.
   Auzim tot mai des ca atragem ceea ce gandim, prin urmare daca vom gandi negativ vom atrage evenimente si circumstante negative, iar daca vom gandi pozitiv vom atrage evenimente si circumstante pe masura. Multi oameni spun ca legea atractiei nu functioneaza si ca, desi incearca sa gandeasca pozitiv nu atrag ceea ce isi doresc.

   Ei bine, legea atractiei este mai profunda de atat. Nu este suficient sa gandesti pozitiv pentru a atrage ceva in viata ta. Trbuie sa gandesti pozitiv, sa ai convingerea ca vei avea succes si sa asociezi emotii pozitive. Degeaba gandesti pozitiv daca o voce din interior iti sopteste ca nu vei reusi niciodata, iar trairile tale sunt negative. Doar cand aliniezi aceste trei aspecte reusesti sa atragi lucrurile pe care le doresti.

   Multa bafta!

 • Iuliana ianuarie 29, 2012 at 12:31 pm

  Interesant articol, dar parca ii lipseste ceva.Cel putin la mine nu a ajuns pana in cele mai adanci cotloane ale sufletului.Oricum, esti pe drumul cel bun si se simte ca faci tot posibilul pentru a-i ajuta pe oameni.Ma bucur ca se nasc tot mai multi oameni care vor sa ajute si al caror scop este sa ne invete sa ne iubim mai mult atat pe noi, cat si pe ceilalti.

  Citeam cuvintele tale si cam in aceeasi situatie ma aflu si eu acum.Am renuntat la un job ce nu imi aducea implinire personala, iar acum imi caut altul ce poate sa-mi ofere mai mult timp pentru a ma dedica pasiunii mele, care este similara cu a ta.Sa contribui la dezvoltarea personala a oamenilor.

  Recunosc in unele pasaje din articolul tau m-am regasit pe mine.Din pacate eu, inca nu am curajul sa ma aventurez numai in calatoria spre pasiunea mea, si mai aleg si alte drumuri.Daca acest lucru nu e corect, viata imi va arata ca trebuie sa schimb schema, pentru a trai o viata mai implinita, si nu voi ezista sa o ascult.

  • Andreea februarie 22, 2012 at 9:47 pm

   Draga Iuliana, prin intermediul articolelor mele incerc sa raspund unor nevoi ale cititorilor mei. Nevoile sunt multe si diverse, asa ca nu intotdeauna reusesc sa le acopar printr-un singur articol. Evident acesta nu raspunde necesitatilor tale din acest moment. Cat despre drumul „cel bun”, cu siguranta stii ca termenul „bun” este unul relativ. Fiecare are drumul lui si uneori ceea ce este bun pentru mine, pe tine te poate lasa indiferent.

   Ma bucur ca ai ales drumul dezvoltarii personale si te-ai pus in slujba altora. Este dificil sa renunti la tot ce ai pentru a-ti cultiva lumea interioara si a oferi celor din jur fructele magice ale muncii tale. Dar satisfactiile sunt de natura intangibila si iti creeaza un respect sanatos fata de sine.

   Multa bafta in continuare!

 • Oana februarie 9, 2012 at 4:35 pm

  Multzumesc, Andreea!

  M-am „pierdut” pe site-ul tau de cateva ore…Citesc si n-am rabdare sa citesc, parca as scotoci dupa ceva anume , care cu siguranta e aici. Si tot gasesc…informatii care ma inaltza si ma vindeca si ma dor si ma bucura si ma sperie…si…parca incet, incet am sentimentul ca ma intorc „acasa”…
  M-am pierdut demult si m-am tot cautat… Am crezut ca ma regasesc de multe ori in omul de langa mine, insa era doar un miraj. Mi-era frica sa fiu eu, pentru ca nu multzi ma intzelegeau si atunci poate ca mai bine ma coboram eu mult, din dorinta de a nu fi singura si de a fi in ton cu ceilaltzi. E ciudat sa fii intrebat de cei din jur de ce esti singur cand ai toate atuurile sa reusesti…Chiar si tu ajungi sa te intrebi asta…
  Nu mi-a placut niciodata sa fiu singura, nu-mi place si de aceea manifestam un soi de dependenta afectiva, un soi de „am nevoie de tine” necontrolat…Asta….pana ma vindecam si plecam…convinsa ca m-am inselat inca o data, ca nu era necesar atata sacrificiu, dar ca omul acela totusi s-a inaltzat putzin cu ajutorul meu si ca si-a luat lectia de viata…Dar eu pe a mea….nu!
  Nu mai vreau sa inaltz prijn suferinta mea pe nimeni! Vreau sa evoluez si sa fiu iubita si sa iubesc frumos, sa ma incarc de energie si sa inaltz pe toata lumea prin fortza mea interioara, nu prin suferintza mea…Crezi ca e o solutzie mai buna, sau doar eu o vad astfel?

  • Andreea februarie 9, 2012 at 9:32 pm

   Buna Oana!
   Din punctul meu de vedere prin suferinta ta te-ai inaltat de fapt pe tine, si daca ai sa privesti mai atent ai sa observi ca ti-ai insusit si lectia de viata. Fiecare experienta ne ofera o lectie de care de cele mai multe ori nu suntem constienti. Iar evolutia se bazeaza pe constientizare.
   Intotdeauna ne alegem partenerii in functie de nevoile noastre, nesatisfacute cumva. Partenerul este oglinda, partenerul vorbeste despre planul tau de dezvoltare, prin urmare partenerii pe care i-ai avut la un momentdat in viata ta, au fost potriviti pentru tine la timpul respectiv.
   Este minunat ca iti doresti sa evoluezi, dar constientizeaza faptul ca ceea ce ai trait te-a imbogatit spiritual. Expansiunea constiintei duce catre progres.

   Iti multumesc pentru vorbele frumoase si ma bucur ca pot fi utila 🙂

 • Getrax februarie 22, 2012 at 11:29 pm

  Minunat articolul!

 • Adela martie 26, 2012 at 6:56 pm

  Pentru mine o viata extraordinara inseamna sa mi exploatez resursele creative la maxim,sa devin o persoana inteleapta si bineinteles creeativitatii nu i sta bine intr o viata precara, imi doresc sa cuprind frumusetea chipului intr o armonie de culoare iar casa ma sa fie asemenea sufletului meu.

 • mocanu oana mai 23, 2012 at 9:58 am

  foarte tare

 • Leave a Reply