Dezvoltare personală Sănătate

10 trucuri pentru a adormi mai ușor

iulie 28, 2010

Distribuie!

Să dormi suficient este esențial, deprivarea de somn poate avea urmări foarte grave, ducând uneori chiar la moarte. Cu toate acestea, o persoană obișnuită doarme în medie mai puțin, decât este necesar pentru că organismul să functioneze în mod adecvat.

Când nu dormi suficient ești mai puțin productiv, devii morocănos, irascibil, nefericit și nu îți poți duce la îndeplinire obiectivele. Pentru o calitate mai bună a vieții este necesar să te odihnești cât trebuie. Uneori, însă oricât de obosit și epuizat te-ai simți, somnul întârzie să apară.

Ce să faci în astfel de cazuri?

Cum să faci să dormi profund și să te trezești odihnit, energic și gata de acțiune?

Iată câteva metode care pot fi de folos în acest proces:

1. Citește o carte. Începe să citești, înainte să mergi la culcare și continuă până te simți somnoros.

2. Fă o baie relaxantă. Doar stai întins în cadă și relaxează-te pentru un timp. Somnul va veni mai ușor.

3. Bea o cană de lapte. Laptele conține aminoacizi, care te ajută să adormi mai repede. Dacă bei cu o ora înainte să mergi la culcare, sigur te va ajuta.

4. Ține ochii închiși. Când te chinui, să adormi de ceva vreme fără rezultat,  însăse pare că tot ce poți să faci este să privești în gol. Dar faptul căîți ții ochii deschiși, fie că te holbezi la tavan fie că te uiți la televizor, îți poate afecta somnul. De fapt, acesta este un pas important de urmat, când vrei să ai parte de un somn odihnitor, așa că încearcă să nu deschizi ochii odată ce i-ai închis.

5.  Spală-te pe dinți. Sună ciudat? Uneori, lucrurile mărunte te țin treaz noapte așa că gândește-te să-ți speli dinții și fața înainte de culcare. Pielea și dinții tăi îți vor mulțumi, iar dacă faci asta în fiecare seară, va deveni o rutină.

6. Fă exerciții. Asigura-te că faci suficiente exerciții fizice. Fie că mergi pe jos, alergi, înoți sau faci orice alt fel de mișcare, pe lângă faptul că este bine pentru sănătate, vei obosi mai repede, prin urmare vei și adormi mai ușor.

7. Ascultă muzică. Muzica îți relaxează mintea și te transpune într-o stare spirituală benefică pentru un somn de durată.

8. Numără oițe. Poate este o metodă învechită și amuzantă, dar te ține concentrat și îndepărtează gândurile,care insistă să-ți rămână în minte, acolo unde nu sunt dorite.

9. Nu consuma alcool. Nu te lăsa pradă tentației de a bea alcool cu gândul că vei dormi mai bine dacă faci asta. Te vei deshidrata și te vei trezi des peste noapte pentru că îți va fi sete.

10. Patul tău trebuie să fie într-o condiție bună. Asigură-te că salteaua este ferma și îți poate susține trupul. O saltea moale poate deveni incomodă.

Sper că aceste trucuri te vor ajuta să adormi mai ușor și să ai parte de un somn lung și odihnitor, să te trezești plin de vitalitate și cu suficientă energie pentru intreaga zi. Iar dacă ți se pare util acest articol, te invit să dai Like și Share pe profilul tău de Facebook.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply