Dezvoltare personală Sănătate

7 sfaturi pentru o viață mai sănătoasă

iunie 30, 2011

Distribuie!

De câte ori te-ai simțit lipsit de energie, obosit și nefericit? De câte ori ai fost nemulțumit de stilul tău de viață, dar te-ai simțit neputincios?

Dacă ți s-a întâmplat des, află că poți deveni o persoană mai sănătoasă, mai fericită și mai împlinită aducând câteva mici modificări stilului tău de viață. Sunt necesare schimbări pe mai multe planuri, nu doar în ceea ce privește exercițiile fizice sau dietă. Secretul pentru o viață împlinită este dat de echilibrul dintre sănătatea fizică, mentală și spirituală. Cel mai important pas pe care trebuie să-l faci dacă țintești către o sănătate mai bună este să admiți faptul că, sunt necesare anumite schimbări.

Și dacă nu știi de unde să începi, iată câteva moduri în care poți aduce armonia și energia înapoi în viața ta:

• Corpul tău trebuie să se miște: cu stilul nostru modern de viață, deseori uităm că omul face parte din regnul animal. Ca și oricare alta specie, trebuie să ne mișcăm. Exercițiile fizice sunt cruciale pentru sănătatea noastră. În ultimii 60 de ani, odată cu era industrializării, oamenii nu au mai fost nevoiți să vâneze și să cultive hrană. Înaintașii noștri au fost nevoiți să se lupte pentru supraviețuire cultivându-și hrană. Prin urmare, 30 de minute de exerciții fizice, de trei ori pe săptămâna, sunt suficiente pentru a-ți menține corpul într-o formă bună.

• Adoptarea unei diete corespunzătoare: știai că oamenii mănâncă de trei ori mai multă carne decât le este necesar pentru a fi în formă? De fapt, ar trebui să mâncăm în jur de 70% legume (majoritatea verzi), 10-15 % cereale și doar 10-15 % carne și alți carbohidrați. Majoritatea au o dietă bazată în proporție de 80 % carne și 10-15 % carbohidrați. Învață să introduci legumele în alimentație, corpul tău îți va mulțumi!

• Bea apă: pentru că rinichii și ficatul tău să funcționeze corespunzător, trebuie să bei cel puțin 1 – 1.5 litri de apă zilnic. În niciun caz suc… APĂ! Persoanele care nu beau suficientă apă se supun unui risc imens de a dezvolta boli cum ar fi cancerul, pietre la rinichi, obezitate și multe alte afecțiuni. Deshidratarea de asemenea duce la un deficit de atenție, dificultăți de concentrare și oboseală.

• Nu fuma! Tutunul este responsabil pentru milioane de decese în toată lumea în fiecare an. De asemenea, pentru tratarea acestor boli guvernele și familiile cheltuiesc miliarde de dolari în fiecare an.

• Fă-ți analize anual: e necesar să-ți faci controul medical anual, pentru a depista din timp vreo potențială boală că diabetul, cancerul sau colesterol peste măsură. Depistarea în stadiul incipient mărește considerabil șansele de vindecare.

• Evită expunerea prelungită la soare: ai grijă la arsurile solare. De fiecare dată, înainte de a ieși din casă pe timpul verii, este indicat să folosești o crema cu factor de protecție, atât pentru fațăcât și pentru corp. Razele solare puternice pătrund și prin haine și pot provoca apariția cancerului de piele. Nu subestima puterea razelor solare.

• Menține-ți relațiile de prietenie: s-a demonstrat că,  oamenii care au mulți prieteni trăiesc mai mult. Acest lucru are un impact pozitiv asupra stresului.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te rog lasă un comentariu mai jos, sau dă like și share pe Facebook.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply