Dezvoltare personală Încredere în sine Relaţii de cuplu Relaţii interumane

29 de lucruri importante despre relațiile interumane

octombrie 17, 2012

Distribuie!

Uneori uităm care este menirea relațiilor. Avem tendința de a lua totul ca atare, atunci când suntem convinși că o persoană va rămâne alături de noi pentru totdeauna, iar alteori, rănim oamenii cărora le pasă cu adevărat de noi, pentru că suntem prea ocupați cu cei care nu ne merită. Rănim, suntem răniți, suferim și din când în când ne dăm bătuți.

Și pentru că cei mai mulți dintre noi uită care este, de fapt rolul relațiilor dintre oameni, am realizat o listă cu 29 de lucruri, utile să ni le reamintim de fiecare dată când suntem confuzi.

Iată care sunt acestea:

1. În viață, vei realiza că există un motiv pentru care întâlnești fiecare persoană. Unele te vor testa, altele te vor folosi, iar altele îți vor preda lecții prețioase de viață. Dar cel mai important, unele vor scoate la iveală tot ceea ce este mai bun în tine.

2. Prea des subestimăm puterea unei atingeri, a unui zâmbet, a unui cuvânt încurajator, a unui compliment sincer sau a unei acțiuni calde. Toate acestea au potențialul de a-ți schimba viața.

3. Cel mai frumos lucru este să vezi o persoană iubită zâmbind. Dar și mai frumos este să știi că tu ești motivul din spatele acelui zâmbet.

4. Îndrăgostește-te, atunci când ești pregătit, nu atunci când te simți singur.

5. Nu aștepta ca persoană potrivită să vină în viața ta. În schimb, fii persoana potrivită ,care vine în viața cuiva.

6. Persoana care îți este menită,te încurajează să fii cea mai bună variantă a ta, dar în același timp te acceptă și te iubește și atunci când nu funcționezi la potențialul tău maxim.

7. Doar pentru că unei persoane pare că nu îi pasă de tine, nu înseamnă că ar trebui să uiți de ceilalți oameni cărora le pasă.

8. Este în regulă să fii furios. Nu este în ordine să fii crud.

9. Nu te juca cu sentimentele cuiva doar pentru că tu nu eșți sigur de ale tale.

10. Fericirea autentică vine din interior, nu vine de la altcineva. Nu face greșeala de a aștepta ca cineva să apară în viața ta pentru a te face fericit.

11. Nu alege persoana,care este frumoasă pentru lume, alege persoana care face lumea ta frumoasă.

12. Minciunile nu ajută pe nimeni pe termen îndelungat. Nu spune “Te iubesc” dacă nu simți cu adevărat, nu spune “Înțeleg” dacă nu ai idee și nu spune “Îmi pare rău” dacă în realitate nu îți pare. Fii sincer cu tine însuți, fii sincer cu cei pentru care nu ai sentimente și fii sincer cu cei pe care îi iubeșți.

13. Dragostea nu doare. Înșelatul, mințitul și jucatul cu sentimentele și emoțiile oamenilor, sunt lucrurile,care provoacă durere.

14. O relație adevărată presupune două lucruri: a aprecia similaritățile și a respecta diferențele.

15. Gelozia este arta de a număra binecuvântările altcuiva în loc de a le număra pe ale tale. Nu îți pierde vremea în gelozie, singura persoană cu care concurezi eșți tu însuți.

16. Nu deveni posesiv. Scopul unei relații este că persoanele implicate să se completeze, să crească împreună și să își îndeplinească obiectivele ca și cuplu. În același timp, este necesar să îți păstrezi identitatea și să nu uiți de tine.

17. Nu te schimba niciodată pentru a impresiona o persoană. Schimbă-te pentru că asta te face o persoană mai bună, pe drumul către un viitor mai bun.

18. Nu căuta pe cineva care îți va rezolvă toate problemele, caută pe cineva care le va infrunta împreună cu tine.

19. Respectul se câștigă, onestitatea este apreciată, încrederea este câștigată, iar loialitatea este răsplătită.

20. Dacă iubeșți pe cineva, spune-i. Uită de reguli, învinge-ți frica de ridicol. Ceea ce este cu adevărat ridicol este a lăsa să treacă oportunitatea de a-i spune cuiva că inima ta este aproape de ea.

21. O persoană reală nu este perfectă, iar o persoană perfectă nu este reală.

22. Pentru lume, poți fi doar o persoană. Dar pentru o persoană, poți fi întreaga lume.

23. Dacă o relație trebuie să fie un secret, nu ar trebui să fii în ea.

24. Caracterizează oamenii în funcție de acțiunile lor, și nu vei fi niciodată păcălit de cuvintele lor.

25. Sunt momente când membrii familiei sunt ca și străinii. Și străinii sunt ca și membrii familiei. Ambele seturi de oameni sunt neprețuite.

26. În loc să judeci oamenii după trecutul lor, stai alături de ei și ajută-i să își creeze viitorul.

27. Nu îi neglija niciodată pe oamenii,care îți sunt aproape doar pentru că ai impresia că vor fi mereu acolo.
Pentru că este posibil ca într-o dimineață să te trezești și să realizezi că ai pierdut luna numărând stelele.

28. Când cineva îți dă timpul, sau îți dă o porție din viața sa pe care nu o va mai primi înapoi. Este unul dintre cele mai prețioase cadouri pe care le poți primi. Nu te juca cu asta.

29. Relațiile reușite nu constau doar în momentele frumoase pe care le trăiești, ele sunt de asemenea despre obstacolele pe care le dapășiți împreună, și despre puterea de a spune de fiecare dată“Te iubesc”.

Amintește-ți întotdeaua că, în orice moment al vieții tale ai posibilitatea de a alege. Posibilitatea de a alege oamenii pe care să-i păstrezi în viața ta, posibilitatea de a alege felul de relații pe care îți dorești să le ai cu cei din jurul tău și posibilitatea de a alege modul în care să trăiești. Iar dacă îți dorești să trăiești o viață extraordinară, împlinită, fericită, începe să o faci chiar de acum! Timpul trece și nu-l mai poți recupera, așa că alege să descoperi secretul fericirii.

________________________

Pentru vindecare emoțională, pentru echilibrare interioară prin psihoterapie și hipnoză, te aștept cu drag să-mi povestești mai multe despre tine și emoțiile tale la adresa contact@andreeasavulescu.ro

Pun accent pe educație, așa că te rog distribuie acest articol ca informațiile utile să ajungă și la cei care au nevoie să vadă și o altă perspectivă.

Te invit să vizitezi paginile de Facebook Psihoterapeut Andreea Săvulescu și Instagram @psihoterapeutandreeasavulescu unde împărtășesc zilnic gânduri și idei inspiraționale.

Acceptă-ți sinele, depășește-ți blocajele emoționale și descoperă fericirea adevărată în cele două cărți ale mele – Ziua în care m-am iubit cu adevărat și Trăiește autentic! Lecții de fericire de la un psihoterapeut – pe care le poți comanda la preț promoțional, de aici: Pachet Bookzone Andreea Săvulescu!

Și nu uita, în aceste vremuri incerte, reușim împreună!

Îți mulțumesc și te îmbrăţişez cu drag,

Andreea

You Might Also Like

14 Comments

 • Alex Pop octombrie 17, 2012 at 6:28 pm

  Frumos! Multumesc pentru aceste cuvinte! Chiar aveam nevoie de ele!

 • OANA octombrie 19, 2012 at 6:34 pm

  Multzumesc! E bine ca cineva sa ne reaminteasca din cand in cand ceea ce deja am invatat, dar nu ne facem timp sa simtim la maxim. Esti un spirit evoluat! Toata simpatia, aprecierea si respectul meu! Oana.

 • andreea romina octombrie 20, 2012 at 10:30 am

  adevarat. ma linistesc de fiecare data citind, cand primesc un mes de la voi, arta educatiei

 • Dianaws octombrie 21, 2012 at 7:41 am

  Andreea multumesc pt acest minunat articol…cuvinte care mi`au amintit de cei carora le pasa de mine…cu adevarat. Te pup!

 • Ciprian Bud octombrie 25, 2012 at 8:07 pm

  Andreea sincere felicitari pentru un articol grozav. Sunt sigur ca oricine se regaseste intr-unul din cei 29 de pasi sau a fost profund impresionat.

  Keep up the good work.

 • Invata la scoala vietii despre relatiile cu cei din jur « Revado's Blog decembrie 3, 2012 at 2:25 pm

  […] text: http://www.artaeducatiei.com) Like this:LikeBe the first to like this. Dezvoltare personala ← Test – Esti […]

 • DANIEL decembrie 8, 2012 at 8:29 pm

  felicitari pentru acest articol.
  este foarte interesant

 • Lia august 15, 2013 at 6:20 pm

  Aveam nevoie acum de acest articol. Iti multimesc. Faci o treaba extraordinara. 🙂

 • Leave a Reply